10 Ocak 2010

Sivil Toplum Hibelerinde Yeni Tarih


e-Posta Yazdır

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği önümüzdeki dönemde, mevcut “Avrupa Birliği ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyalogunun Geliştirilmesi” projesinin devamı niteliğinde bir hibe projesi yürütecektir.

Söz konusu projenin genel amacı Avrupa Birliğinin dayandığı değerler, işlevi ve politikaları ile birlikte Türk tarihi ve kültürü de dâhil olmak üzere Avrupa Birliği içerisinde Türkiye’nin daha fazla tanınması ve anlaşılmasını sağlamak ve bu sayede de gelecekteki genişlemenin fırsatları ve zorlukları konusunda farkındalık oluşmasını mümkün kılmaktır.


Proje 4.2 Milyon Avro tutarında olup Kültür - Sanat, Balıkçılık-Tarım konularında Türk sivil toplum kuruluşları ile AB’deki benzer örgütler arasındaki diyalogun geliştirilmesini amaçlamaktadır. Ayrıca, küçük ölçekli hibe fırsatları sunan Mikro Hibe Programı aracılığıyla da tüm Türkiye’deki küçük ve yerel düzeydeki Sivil Toplum örgütlerine mali yardım sağlamayı da hedeflemektedir. 2009 Ağustos ayı içerisinde ilgili bilgi ve belgelere ulaşmanız mümkün olacaktır. Kaynak: www.ab-ilan.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder